Magyarország - Chile - Nagy utazás

Magyarország - Chile - Nagy utazás

Lovak, lovaglás, fogathajtás

2023. február 15. - RigóandCsuri

Ma nagyon érdekes dolgot tudtam meg a fogathajtással kapcsolatban. Lehet, hogy mások számára ez ismert, engem azonban meglepett a tény, hogy a lovaskocsi elnevezése spanyolul is "kocsi" = Coche.

Rodrigo unokatestvére fogathajtással foglalkozik, versenyekre jár (többek között Magyarországra is; sőt, lovat is vásárolt már Magyarországról!) A vacsora melletti beszélgetés közben hangzott el a "coche" név, amire felkaptam a fejem. Mondtam, hogy ez a név Magyarországról származik, méghozzá Kocs község révén, ahol a híres kocsikat készítették. 

Chilében gyakoriak a lovakhoz kötődő szabadidős programok. Ahogyan jártuk a vidéket, gyakran láttunk lovakat, szebbnél szebbeket:)

Én sajnos nem vagyok egy nagy lovas, de fenn maradok a lovon lassú ügetés mellett, jól idomított jószág esetén (köszönhetően Nándoréknak, egy kedves családnak a városomból,és segítőjüknek, Dominikának) !

Hatalmas élmény volt részt venni itt Chilében egy lovastúrán, ami a hegyek között, patak partján vitt minket gyönyörű utazásra. Mindenkinek szeretettel ajánlom! A túravezetőnkkel és annak kisfiával együtt nyolcan indultunk útnak (annyian is tértünk vissza:)). A lovak nagyon szófogadóak voltak, a vezér lovat követték. Mindeközben az érzés is megmaradt, hogy én irányítok, ugyanis ügetésre ösztönözhetők voltak önállóan is, illetve irányváltásra is.

Mindenképp érdemes kipróbálni! "Paseo a caballo" - ezt a feliratot kell figyelni!

A bejegyzés trackback címe:

https://letsgotochile.blog.hu/api/trackback/id/tr318049844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Puller István 2024.03.14. 20:15:58

Az egzotikus környezet a kívülálló számára tehát csupa élményteli kalandot, önfeledt hancúrozást ígér... Ám a gyermekded hangvételű, pasztellszínű elbeszélések a lovas epizódnál váratlanul megszakadnak. Az idillre különös, fojtogató csend telepszik. Egy év telik el így, néma mozdulatlanságba dermedve. A falubeliek messzire elkerülik a környéket, a fel-felbukkanó levágott lófejekre igyekeznek ügyet sem vetni - a mindent elárasztó, dögletes szag azonban egyre áthatóbban itatja át mindennapjaikat. Vajon Santiago felügyelőnek sikerül meglelni a hátborzongató rejtély kulcsát?
süti beállítások módosítása