Magyarország - Chile - Nagy utazás

Magyarország - Chile - Nagy utazás

5 "jóhatudod" tény Chiléről

2022. szeptember 07. - RigóandCsuri

Előre szeretném leszögezni, hogy nem tudományos célzattal készült az összeállításom, nincs mögötte komoly kutató munka, sőt, még csak túl sok tapasztalat sem. A következőkben leírtak az első benyomásaim alapján kerültek ide:

1. A WC papírt nem dobhatod a WC-be! Külön kis kukákba kell elhelyezni. (Nekem ezt nehéz megszokni.)

2. A házakban, lakásokban jellemzően nincsenek fűtőberendezések. Annak ellenére, hogy tél itt is van, bár nem nagy fagyokkal. (Mindenki nyugodjon meg, azért megfagyni senki sem fog. Remek a fűtése az ágyaknak:))

3. A lakott területek itt nagyon lakottak. A fenti képen látható sorházak gyakoriak. (Éppen egy ilyen ablakából készült a kép is.) Nagy a népsűrűség. 

4. Rengetegen érkeztek az elmúlt néhány évben Venezuelából, Columbiából, Peruból és Haitiről., a jobb megélhetés reményében. Chile stabil ország, és nyitott az ideérkezők számára. Sajnos ez sok negatívummal is járt, ahogy én látom és ebben Rodrigo is megerősített, ugyanis a szegényebb országokból érkezők számára Chile "csak" egy hely a pénzszerzéshez, nem a haza. Így aztán nem is becsülik meg kellőképpen. Sok a szemét az utcákon. 

A Haitiről érkező emberek az utak mentén - rendezetlen körülmények között - árulnak. Főként gyümölcsöket.

5. Amit nagyon szeretek: telefonos híváskor az üdvözlés után rögtön megkérdezik azt is, hogy vagy? Amit persze neked is illik visszakérdezni ezután.

5+1. IMÁDOM, hogy amerre csak nézek, az Andok vonulatait, vagy más hegyeket látok. Rancagua, ahol élek, egy völgyben fekszik, körbe veszik a csodás magaslatok, hóval a tetejükön.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://letsgotochile.blog.hu/api/trackback/id/tr8617926545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fkv.119 2022.09.09. 16:30:32

A retyópapírt a görögöknél se szabad a klotyóba dobni, ezért kár volt olyan messzire utazni, közelebb is abszolválható. :)
süti beállítások módosítása